Børnemiljø

Vi har fokus på at minimere støj - det betyder at vi har legetøj i fletkurve, filtdupper under stole, støjdæmpende bagbeklædning. Vi har støjdæmpende plader i vores fællesrum. De nyeste borde har støjdæmpende bordplader.

 Fysiske og psykiske børnemiljø.

Vi har investeret i flytbare møbler på alle stuer. Bordene er forsynet med hjul, så de let kan flyttes. Reolerne har ligeledes hjul og lyddæmpende bagbeklædning. Stolene har filtdupper underneden. Alt afhængig af alder og modenhed kan børnene enten sidde på TripTrap stole eller høje taburetter. Vi har enten en sofa eller en stor sækkestol på hver stue. Alle stuer har en stor madras.

Idet alle møbler er flytbare, giver det mulighed for at indrette rummene efter behov. Der kan dannes små enheder, hvor børnene kan fordybe sig i aktiviteter og leg i et let afskærmet område. Der er ligeledes mulighed for at flytte alle møbler ud til siden, så der er gulvplads til mere fysiske aktiviteter. Det samme gør sig gældende for vores fællesrum. 

Legetøjet er anbragt i fletkurve for at minimere støj. Legetøjet er udvalgt efter børnenes behov for leg og læring - det kan "bare" leges med eller det kan bruges bevidst i en aktivitet eller læringsmiljø.  

Æstetisk børnemiljø. 

Alle vægge er malet hvide. Møblerne er i lyst træ, evt. grå bordplader. Rullegardinerne er lyse. Vi forsøger at skabe et lyst og venligt miljø. Vi lader farver dominere i billeder på væggene og ophæng i loftet. Idet vi har små lokaler, prioriterer vi at minimere fornemmelsen af klaustrofobiske rum med for mange ting.

Det er både børn og voksne, som udsmykker rummene med malerier, tegninger, klip mm.