Madordning

Forældrebestyrelsen har vedtaget, at der skal være fuld madordning her i vuggestuen.

Fuld forplejning

Her i vuggestuen har vi en køkkenansvarlig, som sørger for fuld forplejning til børnene dagen igennem.

Hun tilstræber at totredjedele af maden er økologisk, og at alt mad laves fra bunden. Maden er en blanding af kendte traditionelle retter krydret med lidt nyt og anderledes, så der hver dag er noget genkendeligt for børnene.

Morgenmaden består altid af havregrød med bananstykker eller frugtmos. Derudover tilbydes der rugbrød, havregryn og havrefras.

Formiddagsmaden består af brød og frugt.

Frokosten er enten varm mad eller rugbrød med forskelligt pålæg.

Eftermiddagsmaden varierer, og der serveres frugt/grønt hertil.

Omkring kl. 16.00 tilbydes de børn, der er tilbage, lidt sunde snacks.

Vi serverer vand eller mælk til måltider, og vi tilbyder også børnene vand at drikke udover ved måltiderne.

Der findes en madplan både på tavlen ved køkkenet og på Aula.

Sukker

Vi har ikke en nedskrevet sukkerpolitik, men vi begrænser sukkertilsætningen i maden og bruger ellers vores sunde fornuft. På Aula findes et notat fra bestyrelsen, som beskriver vores holdning til sukker samt nogle gode ideer til, hvad man kan medbringe ved f.eks. fødselsdage mv.

Varierede retter 

Heidi afprøver gerne forskellige retter med nye smage og konsistenser, så både sanser og mundmotorik udfordres. Der tages hensyn til, hvad barnet kan lide, og falder frokosten ikke i barnets smag, tilbyder vi selvfølgelig noget andet. Ingen børn går sultne hjem fra vuggestuen.

Mad og læring i centrum

Indretningen er lavet således, at køkkenet ligger centralt placeret i huset. Her er mulighed for at dufte til maden og snakke om dagens menu.

Vi prioriterer, at køkkenet er en vigtig del af vores pædagogiske praksis, og at børnene har mulighed for at være medbestemmende i forhold til, hvad de godt kan tænke sig at spise.

Vi inddrager også Heidi i vores forskellige temaer og traditioner i vuggestuen, så der skabes en sammenhæng mellem vores pædagogiske praksis og den mad, der bliver serveret. F.eks. er der kartoffelmoskyllinger til påske, græskarboller til halloween, risengrød til jul osv.

  • Frokost i Tjærbyvejens Vuggestue
    Frokost i Tjærbyvejens Vuggestue
  • Snacks i Tjærbyvejens Vuggestue
    Snacks i Tjærbyvejens Vuggestue
  • Mad klar til tilberedning i Tjærbyvejens Vuggestue
    Mad klar til tilberedning i Tjærbyvejens Vuggestue
  • Snacks i Tjærbyvejens Vuggestue
    Snacks i Tjærbyvejens Vuggestue
  • Snacks i Tjærbyvejens Vuggestue
    Snacks i Tjærbyvejens Vuggestue
  • Snacks i Tjærbyvejens Vuggestue
    Snacks i Tjærbyvejens Vuggestue
1 / 6