Hvem er vi?
Vi er en lille, tryg vuggestue med fokus på nærvær, leg og nysgerrighed, hvor børnenes initiativer og behov er i centrum for hverdagen.
Traditionsrig vuggestue med nærhed
Vi er en lille traditionsrig vuggestue med nærhed, overskuelighed og forudsigelighed som faste elementer i vores pædagogiske hverdag.
Vi vægter legen, tiden til fordybelse og nysgerrighed. Vi følger børnenes spor og ændrer gerne på det planlagte, så børnenes initiativer bliver vigtige elementer i vores praksis.
Her er der plads til forskellighed, leg og læring, omsorg, latter og oplevelser. Der er tid til at have det sjovt, til kram og trøst, til nære relationer og til at lære og opleve nyt.
Vuggestuen er en selvejende institution under paraplyorganisationen, Landorganisationen Danske Daginstitutioner - LDD.
Stuer og grupper
Vuggestuen er normeret til 34 børn i alderen 0-3 år. Børnene er fordelt på 3 stuer "Krummer," "Krudtugler" og "Spillopper", og der er 3-4 voksne tilknyttet hver stue.
Vi er p.t. i proces med at etablere en gruppe til de ældste børn i vuggestuen, så vi samler de ældste på Spiloppen. Det har vi valgt at afprøve, da vi har en forventning om, at vi på denne måde kan arbejde mere med kvaliteten for børnene, med nærmeste udviklingszone for øje. På Spiloppen afprøver vi at der er samlet de 14 ældste børn, hvoraf 5 bliver en udegruppe.
På de to andre stuer samler vi de mindste børn med 10 på hver stue. Vi forventer at kunne skabe mere ro for de mindste børn og derved skabe et rum for udvikling og mulighed for at arbejde med deres nærmeste udviklingszone.
Vi er i opstartsfasen nu, og når vi har evalueret og rettet til, kommer vores egentlige grundstruktur på hjemmesiden. Er du blevet nysgerrig på det, så ring og snak med vores leder.
Selv om børnene er tilknyttet en stue, er der rig mulighed for relationsdannelse, udfordringer og samspil med børnene fra de andre stuer.
Køkkenet er vuggestuens hjerte
Vores dygtige "madmor" tryller med forskellige varme retter, rugbrød med pålæg, hjemmebagt brød og en madpakke, når vi skal på en længere tur.
Alt mad bliver lavet fra bunden, og derfor kan man opleve den skønneste duft af dagens retter, når man kommer ind i vuggestuen. Ugens menu hænger på en tavle ved køkkenet, så man kan følge med i, hvad børnene har fået at spise. Man kan også hente inspiration til ens egen madplan.
Vi tager selvfølgelig hensyn til allergier, kulturelle tilvalg og andet, der er vigtigt for børnenes ernæring.
Sådan arbejder vi
Her i vuggestuen kan man forvente kompetente og fagligt bevidste medarbejdere, der tilrettelægger aktiviteter, som tilgodeser det enkelte barns behov for læring og udvikling. Det pædagogiske personale har fokus på det enkelte barns udviklingstrin og nærmeste udviklingszone, samtidig med at vi er opmærksomme på børnenes interesser.
Vi bruger hinandens kompetencer og erfaring til at skabe de bedst mulige rammer for at vidensdele. Vi vægter forældresamarbejdet højt, da det er platformen for at skabe et godt fundament for udvikling, trivsel og glæde hos barnet.
Da vi er en selvejende institution, er vores leder altid i vuggestuen og er kun leder af vores vuggestue. Hun er primært på kontoret, men har også faste timer på stuerne. Det giver mulighed for et nært indblik i børnenes hverdag, i personalets trivsel og den pædagogiske praksis.
Har I lyst til at besøge os? Så ring til os og aftal en tid til en rundvisning og en snak om vores hverdag og værdier.
Selvejende institution
Tjærbyvejens vuggestue har fra starten i 1967 været en selvejende institution i Randers Kommune, som vi har drift overenskomst med.
I hverdagen betyder det blandt andet for forældre og personale at:
- Lederen er til stede i institutionen, og har relationer til alle børn og familier
- Medbestemmelse i organiseringen af den pædagogiske praksis
- Tæt og nærværende ledelse
- Mulighed for faglig sparring i hverdagen.
For vores institution skaber det tryghed, trivsel og udvikling, at lederen er til stede dagligt og kender livet i institutionen og den daglige kontakt mellem leder og personale giver mulighed for et godt arbejdsklima til gavn for alle.
- Den selvejende institution har sin egen bestyrelse som kun tager sig af den pågældende institution
- Bestyrelsen beslutter i samarbejde med lederen, de overordnede rammer for institutionen
- Bestyrelsen har direkte indflydelse på vigtige spørgsmål, og indgår i et nært samarbejde med leder om disse
- Bestyrelsen er også involveret ved ansættelser og afskedigelser.
Forældrenes involvering er afgørende for en selvejende institution.
I vores institution har vi engagerede forældre, leder og medarbejdere, som i tæt samarbejde ønsker at arbejde for bedst mulige vilkår for børnene. Det kan bedst skabes af de mennesker, der har nærhed til børnene, og som forholder sig konkret til dagligdagen.